Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetExists($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetExists(mixed $offset): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /www/webvol5/i9/4crapw0ddrrn8zw/efsfurulund.se/public_html/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 63

Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetGet($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetGet(mixed $offset): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /www/webvol5/i9/4crapw0ddrrn8zw/efsfurulund.se/public_html/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 73

Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetSet($key, $value) should either be compatible with ArrayAccess::offsetSet(mixed $offset, mixed $value): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /www/webvol5/i9/4crapw0ddrrn8zw/efsfurulund.se/public_html/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 89

Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::offsetUnset($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetUnset(mixed $offset): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /www/webvol5/i9/4crapw0ddrrn8zw/efsfurulund.se/public_html/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 102

Deprecated: Return type of Requests_Cookie_Jar::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /www/webvol5/i9/4crapw0ddrrn8zw/efsfurulund.se/public_html/wp-includes/Requests/Cookie/Jar.php on line 111

Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetExists($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetExists(mixed $offset): bool, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /www/webvol5/i9/4crapw0ddrrn8zw/efsfurulund.se/public_html/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 40

Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetGet($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetGet(mixed $offset): mixed, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /www/webvol5/i9/4crapw0ddrrn8zw/efsfurulund.se/public_html/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 51

Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetSet($key, $value) should either be compatible with ArrayAccess::offsetSet(mixed $offset, mixed $value): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /www/webvol5/i9/4crapw0ddrrn8zw/efsfurulund.se/public_html/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 68

Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::offsetUnset($key) should either be compatible with ArrayAccess::offsetUnset(mixed $offset): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /www/webvol5/i9/4crapw0ddrrn8zw/efsfurulund.se/public_html/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 82

Deprecated: Return type of Requests_Utility_CaseInsensitiveDictionary::getIterator() should either be compatible with IteratorAggregate::getIterator(): Traversable, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in /www/webvol5/i9/4crapw0ddrrn8zw/efsfurulund.se/public_html/wp-includes/Requests/Utility/CaseInsensitiveDictionary.php on line 91
Nyhetsbrev April – Juli 2021 – Mission

Hej!

Hoppas ni mår bra och har en trevlig sommar! Här kommer ett nyhetsbrev från oss där vi berättar de senaste nyheterna från vårt arbete och familj i Filippinerna.

Vi hade hoppats kunna hälsa på i Sverige i sommar, men tyvärr är det inte möjligt denna sommar heller pga pandemin, det är fortfarande lockdown som aldrig har lyfts på ca ett år och 5 månader som gör det väldigt svårt att resa in och även ut från landet. Vi saknar att träffa er familj, vänner och er som stödjer vårt arbete, men vi hoppas att det ska bli möjligt att vi kan komma till Sverige och hälsa på nästa sommar.


Vi är så tacksamma att Gud har försett oss med en mark i djungeln. Vi använder den för läger, träning för ministry, retreat, pilgrimsvandringar och andra aktiviteter. Senaste månaden har vi tack vare era gåvor kunnat bygga 2 bambuhus och ett badrum med 2 toaletter och just nu håller vi på med ett utomhuskök och en lekplats. Allt är byggt i naturmaterial av bambu och vi har solarpaneler, vattnet kommer från en källa där, allt är naturligt och hållbart och vi hugger inte ner några träd så mycket som möjligt.

I framtiden planerar vi att bygga en större byggnad för att kunna få plats för ca 50 personer och fler små stugor för att kunna ha lite större läger. Allt vi gör och planerar är i tro och vi behöver pengar för att finansiera projekten, så om du vill vara med och stötta vårt ställe i Calawis specifikt så är vi väldigt tacksamma.


Förra helgen hade vi ett läger som var så kallad “silent retreat” för en mindre grupp med ungdomar från vår partnerkyrka. Vi hade pilgrimsvandring med olika stationer i naturen, gemenskap, lovsång och bön, lagade mat tillsammans och njöt av att vara i naturen. Det betydde mycket för dem alla att vara där. En av deltagarna berättade att det här var en av de första gångerna hon gick ut från sitt hus på över ett år och hon hade inte kunnat ha någon gemenskap med några kristna senaste året. Hon kände sig deprimerad pga att hon inte kunde gå ut och hade det svårt med onlineskola, problem i hemmet m.m. som drog henne bort från gemenskap med Gud mer och mer. Efter lägret var hon inspirerad att börja läsa bibeln igen och komma tillbaks till sin tro och hon kände sig utvilad och uppbyggd.


Vi brukar även ha ALS studenternas (alternativt lärosystem) lektioner där och en av deras höjdpunkter den här terminen var ett läger vi hade i bergen i Calawis. Den här gruppen med ALS studenter kommer snart ha sitt slutprov och studerar hårt för det. Vi träffar dem varje onsdag och resten studerar de hemma och när vi träffas försöker vi uppmuntra dem att studera hårt så att de kan nå sina drömmar och komma ut ur fattigdom. Men framförallt så vill vi fokusera på att berätta för dem om Jesus och hjälpa dem att växa i sin tro och följa Honom, för det är Han som kan förvandla deras liv och har en bra plan för dem. De flesta av dem har svåra bakgrunder och problem som är orsaken att de hoppade av skolan.


Ibland har vi bjudit in andra missionärs familjer så att deras barn kan få vara ute fritt och leka i naturen, de har uppskattat det så mycket. För att i Filippinerna är barn och ungdomar fortfarande inte tillåtna att vara utomhus i ett år och 5 månader (även när vuxna får vara ute). Ibland när vi är där och ser barnen ha roligt tillsammans utomhus blir vi så förundrade av hur god Gud är att Han till och med har gett oss en djungel under just den här tiden.


Vårt arbete med kyrkoplantering i Inarawan fortsätter. Vi kan träffas i små grupper i hemmen, oftast i deras trädgård utomhus varje lördag och söndag. Be gärna för människorna att de ska fortsätta att växa i sin tro och att de ska kunna nå ut till sina grannar i området. Det är många som har det svårt att kunna ha en tillräcklig inkomst för mat specielt pga lockdown. Fattigdomen har enligt vissa undersökningar fördubblats i Filippinerna, därför har vi delat ut mat ibland genom så kallat ”community pantry” som innebär att man tar den maten man behöver och om man har möjlighet kan man även donera mat. I September kommer vi ha en familjedag för kyrkan i Inarawan då vi kommer ha en utflykt till Calawis, vi kommer även erbjuda dop för de som vill döpas.


Vi har byggt en enkel byggnad för att ha som ungdomscenter i slumområdet Josenia för vårt ministry som är en ungdomsgrupp som är intresserad av dans och vi når ut till ca 50 familjer i området. Vi har även delat ut mat till dem under den extra stränga lockdown som var mellan mars – juni där många av människorna hade det svårt att ha råd med mat.

De senaste månaderna har vi varit med om många utmaningar och svårigheter där men Gud har hjälpt oss igenom det. Under tiden av byggprocessen insåg vi att vi blev lurade och hotade av kriminella gäng och maffia i slumområdet, som förtrycker och utnyttjar de fattiga människorna i området genom mutor, hot, manipulering m.m. De försökte ta byggnaden och hotade oss och våra volontärer. Vi tackar Gud att många människor bad för oss och genom bön har Gud hjälpt oss ur denna komplicerade situationen. Genom några som vi känner från kyrkan som hade kontakter med en ledare i området kunde de ge oss skydd och befria oss från förtrycket från dessa gäng och vi fick tillbaka byggnaden. Gängen har låtit oss vara ifred sedan dess och har lämnat området. En bra nyhet är att den lokala kyrkan som vi samarbetar med är villiga att stötta oss och har även villiga volontärer som vill vara med i ministryt när vi startar upp det igen i den rätta tiden.

Tack för att ni har läst vårt nyhetsbrev! Fortsätt gärna be för oss och Filippinerna!


Böneämnen:

  • För situationen i Filippinerna att den långa lockdown ska sluta, det orsakar lidande för många människor på olika sätt, och be att barn ska få vara tillåtna att vara utomhus igen.
  • För vårt ställe i Calawis, att snickarna ska göra ett bra jobb, finansiering av projekten, att stället ska bli till en välsignelse för många.
  • ALS studenterna, för deras studier och slutexamination, att de ska växa i sin tro. Deras datum för examinationen har ändrats flera gånger pga lockdown, be gärna att de ska få möjlighet att göra sitt slutprov snart.
  • För ministryt i Josenia, för Guds ledning och plan för projektet där, för fortsatt beskydd och säkerhet.
  • För kyrkan i Inarawan för människorna där, att de ska växa i sin tro och kunna nå ut mer till sina grannar.
  • Vi är tacksamma för de volontärer och anställda vi har. Be gärna för fler volontärer.

Vi tackar er så mycket för att ni är med och stöttar oss i vårt arbete och gör det möjligt genom bön, uppmuntran, understöd och gåvor.

Vi önskar er en fin sommar och hoppas att ni har det bra!

Mvh Jojo och Sara

Vill du ge en gåva?

Tack så mycket att ni har läst vårt nyhetsbrev och för ert partnerskap i arbetet genom er bön, uppmuntran och gåvor!

Hälsningar familjen Dalisay

Nyhetsbrev April – Juli 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *