I slutet av förra året, i samband med en bibelhelg i södra Tanzania, drabbades Iringas biskop Blastone Gavile plötsligt av en allvarlig kollaps. Han fördes omedelbart till sjukhus i Mbeya, men eftersom det där inte fanns resurser att ta hand om honom så fördes han med iltransport till Muhimbili Hospital i Dar es Salaam. Där konstaterade man en hjärntumör, som dessutom satt illa till. Kompetens för en så avancerad operation finns inte i Tanzania. Biskop Gavile skickas till Indien för operation vid Appolo Health city Campus, Jubilee Hills i Hyderabad. Operationen har gått bra, tror vi, vet, men att han blir kvar på sjukhuset ett tag för uppföljande check-up för eventuella komplikationer. Efter återkomst till Tanzania väntar en längre tids rehabilitering. Biskop Gavile tackar för all hjälp och uppmuntran och förbön. Vi har fått ett brev med vädjan om hjälp från Iringa stift i Tanzania. Kostnaderna för biskopens resa och sjukhusvård är ca 7 500 USD (ca 62 000 SEK) en summa som varken stiftet eller biskopens familj har tillgång till. Se vidare https://www.facebook.com/ojersjokyrkan/posts/4350550361626849.

Det finns möjlighet att stödja Iringas biskop Blastone Gaviles sjukhusvistelse och rehabilitering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.