Hej!

Hoppas ni mår bra! Här kommer ett nyhetsbrev där vi berättar lite om arbetet och projekten vi håller på med just nu i Filippinerna. Vi vill också tacka er som uppmuntrar, ber och understödjer oss, ni gör det möjligt för oss att fortsätta göra detta arbetet. Vi hade hoppats att vi kunde hälsa på i Sverige och träffa er vänner, familj och understödjare denna sommar, men det blev tyvärr inte möjligt pga pandemin med stränga reserestriktioner, så vi väntar med att hälsa på i Sverige tills det är möjligt att resa ifrån Filippinerna igen. För att kunna resa härifrån krävs många olika tillstånd och dokument som är svåra att få för en barnfamilj eftersom att reglerna är extra stränga för barn.

Sedan i mitten av mars är vi fortfarande i lockdown/karantän här i Filippinerna. Det är världens strängaste och längsta lockdown speciellt i Metro Manila och det är bara tillåtet för att göra viktiga saker och då måste vi ha på oss både mask och ansiktssköld. Det är inte ens tillåtet att vara i naturen, men vi får motionera vissa tider i vårt bostadsområde. Varannan vecka fattas beslut om lockdown ska förlängas eller avslutas. Det är en väldigt svår situation att vara i. Men vi är i alla fall tacksamma att våra barn trots allt är okej. Här är en bild när de har sin fotbollsträning inomhus med sin fotbollsklubb via Zoom.


Det är väldigt svårt för många som är fattiga och inte vet hur de ska få mat för dagen. Många lever i stor rädsla för att bli sjuka och har ingen glädje längre, människor är arga på varandra och anklagar alla andra för att sprida viruset. Konsekvenserna av denna långa karantän är värre än själva viruset. Situationen i landet är verkligen i kris.

Det kan kännas som en väldigt hopplös och svår situation för alla under den här tiden. Vi kan bara förtrösta på Jesus som hjälper oss att gå igenom den här tiden. Därför vill vi också dela med oss av vår tro ännu mer och uppmuntra människorna i de olika slumområdena vi når ut till med att berätta om hoppet vi har i Jesus och dela ut mat, hygienartiklar som tvål, alkogel m.m. för att visa på Guds kärlek, så länge det behövs.


Vi har kunnat nå ut till fler människor än tidigare i Inarawan och även i andra slumområden i Antipolo. Människorna är så tacksamma och säger att genom matpaketen har de klarat sig och många frågar oss om de kan få en bibel eller andaktsbok för de vill lära sig mer om Jesus.

Vi är tillåtna att ha gudstjänster eller bibelstudier med upp till 10 personer, om vi har mask och social distansering. Människor är ivriga att höra om Jesus och det är fler människor än tidigare som vill komma, även människor som inte annars brukar gå till kyrkan, så vi får ha flera mindre bibelstudier istället. Vi har även ibland online gudstjänster på internet, men det når inte så många som vi önskar i fattiga områden där de flesta inte har råd med internet eller någon täckning.


Vi fortsätter med vårt ALS program (Alternativt lärosystem) för ungdomar som inte har gått klart grundskolan och gymnasiet där vi hjälper dem att läsa in det på en kortare tid. Vi har många nya studenter. ALS programmet är en fantastisk möjlighet att hjälpa ungdomarna ut ur fattigdom och ge dem en bättre framtid genom utbildning och samtidigt dela med oss av vår tro till dem. Alla skolor i Filippinerna är på distans den här terminen. Så vi delar ut studieuppgifter på papper och vi har även ett program online där vi kan följa deras studier. Vi hälsar även på dem regelbundet. Det är inget idealt sätt för dessa ungdomar att studera, det är en utmaning för dem, men det fungerar ändå. De flesta av dessa ungdomar kommer från mycket svåra bakgrunder. En del har blivit övergivna av sina föräldrar, flera har arbetat sedan de var barn för att hjälpa sina föräldrar med försörjningen av familjen. Det är svårt för flera av dem att ha motivation och ork att studera när de samtidigt arbetar hårt vid sidan om. Därför har vi börjat stötta dem som behöver med studiebidrag så att de ska kunna ha råd med mat och kunna studera mer och fokuserat. Vi vill inte bara stötta dem i deras studier utan även uppmuntra dem och träffar dem regelbundet för att studera bibeln och be tillsammans så att de kan lära känna Jesus och växa i sin tro och ha hopp inför framtiden. Vi är tacksamma att några av dem har frågat om de kan få en egen bibel och berättat att när de läser bibeln har de fått hopp och deras depression har blivit bättre.


Vi fortsätter även med vårt ”Spark of Hope” projekt som är att vi vill ge hopp till barnen i området som inte är tillåtna alls att gå ut under den här tiden. Vårt senaste projekt för barnen är att vi har fått donationer med böcker, så vi ska börja ha ett litet bibliotek för dem, så att de kan fortsätta läsa och eventuellt studera hemma under den här tiden som de inte kan gå i skolan pga pandemin.

Vi tackar er så jättemycket som ber för oss och ger gåvor till dessa projekt och som stöttar oss i det vi gör, ni är med och gör det möjligt och är en del av det!


Böneämnen:

  • Be för Filippinernas situation med Covid-19, att det ska bli en bättre plan istället för att ha denna stränga och långa lockdown, det är fler som dör i dess konsekvenser än av själva viruset och det är väldigt svårt och ohållbart att leva så här under sådan lång tid.
  • Be för uthållighet, tålamod och vishet att kunna klara av denna stränga karantän på ett bra sätt.
  • Be för ungdomarna i ALS-programmet att de ska ha motivation och ork att studera, att de ska ha framtidstro och hopp i Jesus.
  • Be för våra projekt att vi ska kunna dela ut mat och hygienartiklar till fler och samtidigt kunna berätta för dem om Jesus och ge uppmuntran till människor i denna svåra kris.
  • Be gärna att vi ska ha fler volontärer.

2 Korinthierbrevet 9:8, 12-13
Svenska Folkbibeln

Och Gud har makt att låta all nåd överflöda till er, så att ni alltid och under alla förhållanden har nog av allting och kan ge i överflöd till varje gott verk.

Den tjänst ni utför med denna insamling bidrar inte bara till att fylla de heligas behov, utan bär också rik frukt genom deras många tacksägelser till Gud. När ni nu består provet i denna tjänst, kommer de att prisa Gud för att ni lydigt bekänner er till Kristi evangelium och med så gott hjärta delar gemenskapen med dem och med alla.

Tack för att ni har läst vårt nyhetsbrev! Tack för all uppmuntran, stöd på olika sätt och bön, det betyder mycket för oss och ni är också en viktig del i arbetet, tillsammans gör vi det möjligt!

Hälsningar familjen Dalisay

Vill du stödja vara med och stötta våra projekt med en speciell gåva eller vill du bli en månadsgivare? Det uppskattas verkligen och är en stor hjälp, vi har större behov nu för att kunna hjälpa fler i denna krisen! Tryck på knappen nedan. Tack!

https://www.facebook.com/smallstepsc

Nyhetsbrev Juli – Augusti 2020

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *