Hej!
Här kommer ett nyhetsbrev för att berätta lite om vad som har hänt den senaste månaden. Det här är en speciell tid i hela världen och vi vet att alla är påverkade på olika sätt. Alla länder har olika planer för att hantera och stoppa spridningen av viruset.

Men mitt i denna kris får vi lära oss mer om att lita på Gud och ha hans frid när det är så osäkert i hela världen och påminna oss om att Gud är trofast. Vi får fortsätta att försöka nå ut till människor men på andra sätt än vanligt.

Så här är situationen just nu i Filippinerna. Från den 15 mars fram till tidigast den 30 maj är hela Filippinerna i karantän (och sedan ska nya beslut tas) för att förhindra spridningen av Covid-19. Det betyder att ingen får gå ut från sitt hus och i stort sett allt är stängt förutom mataffärer. Skolor, arbetsplatser och kollektivtrafik är stängt, alla gränser mellan de olika kommunerna är stängda, och man får bara gå ut om man ska handla mat eller har speciellt tillstånd. Och då är det också stränga regler som gäller. Endast en i varje familj får gå till affären, vi måste ha mask på oss när vi går ut, vår temperatur kontrolleras när vi går in i afffären och de släpper bara in några få i taget, så man får räkna med många timmar för att handla för det är ca 1 till 2 timmar i kö innan man kommer in i affären.


Matutdelning
Det är en utmaning och anpassning för oss alla på olika sätt att inte kunna gå ut. Men för de fattiga som ofta annars alltid är extra utsatta är detta väldigt svårt.  De har ofta arbeten som man inte kan arbeta med hemifrån och en dag utan jobb betyder ofta en dag utan mat. De bor även vanligtvis trångt i skjul och det är inte så lätt att ha social distansering då. Regeringen har avsatt pengar för att dela ut mat i de fattiga områdena, men det är inte alla som får hjälp. Därför vill vi göra det vi kan för att hjälpa till med matutdelning.

Vi är tacksamma att vi har fått tillstånd att gå ut för att dela ut mat i Inarawan och andra närliggande slumområden i Antipolo. Vi håller ständigt kontakt med människorna där för att se om de har vad de behöver och vilka i området som är i mest behov av hjälp. Vi åker dit regelbundet för att dela ut påsar som räcker i ca 1 vecka med ris, konserver, grönsaker, nudlar m.m. Vi har även kunnat nå ut till fler familjer i området som vi inte känner sedan tidigare men som behöver hjälp med mat.  Vi delar ut mat till ca 70 familjer regelbundet och det fortsätter att bli fler.


Virkning
Vi är också tacksamma att i Februari fick de som ville möjlighet att lära sig virka, meningen var att det skulle kunna utvecklas till en hjälp till självhjälp. Det är roligt att se att flera i kyrkan som lärde sig att virka har fortsatt att virka.  Det är bra att de kan använda den här tiden till att träna och tillverka produkter inför framtiden. Några av dem har också sålt några hantverk till sina grannar för att få en liten inkomst.

Grytunderlägg

Att be för
Be gärna för människorna i Inarawan att Gud ska skydda dem och ge dem vad det behöver och att vi ska kunna visa Guds kärlek till dem genom att dela ut mat, och att vi ska ha möjlighet att fortsätta med det så länge det behövs.

Be gärna också för vår hälsa att vi och volontärer som hjälper oss ska få vara friska så att vi kan fortsätta dela ut mat, vi vill hjälpa till så mycket vi kan men också vara försiktiga att inte bidra till spridning av virus.

Vi försöker arbeta med att hitta sätt till att fortsätta med våra projekt även på distans, be gärna att Gud ska ge oss vishet.

Alternativa lärosystemet för ungdomarna
Vi har ett onlineskolprogram för ungdomarna i det alternativa lärosystemet så att de ska kunna studera hemifrån just nu under denna perioden, men det är flera av dem som inte har tillgång till dator så vi har också skrivit ut lektioner till dem som behöver det istället. Be gärna för dem också i deras studier hemifrån att de ska ha motivation och disciplin att fortsätta studera även hemifrån.

Vi ber även för er som också är drabbade av allt som nu händer i hela världen, vi ber för Guds beskydd och Hans frid i era hjärtan. Han är våran sanna tillflykt i svåra tider.

Psaltaren 46:2
Gud är vår tillflykt och styrka,
    en hjälp i nöden, väl beprövad
.

Tack för era böner och ert understöd. Genom att du ger till Small Steps for Change är du en del av arbetet. Vad du än ger uppskattas verkligen och gör en stor skillnad i människornas liv med att ge dem hopp och provision.

Vi behöver just nu mer ekonomiskt stöd för att kunna fortsätta med arbetet speciellt med matutdelning, för att kunna hjälpa fler familjer. Vill du bli en månadsgivare eller vill du ge en speciell gåva?

Klicka nedan för mer information…

Hälsningar Familjen Dalisay

Nyhetsbrev April – Maj 2020
Märkt på:    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *