Hej!
Hoppas allt är bra med er. Här kommer ett nyhetsbrev igen där vi berättar lite vad som har hänt de senaste månaderna.

Julfest 2019

I December hade vi flera julfester i kyrkan speciellt för barnen, det var ca 40 barn och några av deras föräldrar som kom. Vi hade det roligt med lekar och uppvisningar av dans och sång av barnen. Vi åt tillsammans och delade även ut julklappar och julmat som de kunde ta med sig hem för att ha ett julfirande med sina familjer.


De senaste månaderna har vi haft flera gäster från Sverige på besök. Vi har haft vår vän Niklas på besök, våra vänner Josef och Josefin med sina 3 barn och Saras föräldrar här. Det var jätteroligt att ha besök och vi hade en underbar tid tillsammans. Det var roligt att de kunde se arbetet i Inarawan och även hjälpa till där.

Familjen Egfors var med i gudstjänsten i Inarawan och spelade upp ett drama om att vi alla hade olika gåvor som vi har fått för att använda för Gud och att alla är lika viktiga. Josef predikade om det och sedan lekte vi roliga lekar med alla barnen, som verkligen hade roligt och uppskattade deras besök. Vi åkte också till Camotes Island i Cebu där vi planerar att ha en missionsresa senare i år med ungdomarna i kyrkan för att inspirera dem och ge dem erfarenhet av mission men även för att stötta lokala missionärer där och kanske starta upp något där med.

Business as Mission på Camotes Island i Cebu genom lantbruk


Nattvardsgudstjänst med Lars

När Saras föräldrar var här, predikade Lars (Saras pappa) två söndagar i Inarawan och Saras mamma Britt hade med sig mycket virkgarn och virknålar från Sverige och hade en virkkurs 2 söndagar efter gudstjänsten. Det var roligt att se att nästan alla i kyrkan tyckte det var roligt att lära sig att virka både ungdomar och äldre och män och kvinnor. Vi hoppas att vi kommer kunna ha en grupp där de kan lära sig att virka fler olika saker som vi kan sälja både i Filippinerna och Sverige för att ge kvinnornas familjer en försörjning som hjälp till självhjälp. Be gärna för detta.


Våran vision är att med det vi gör vill vi också växa och multiply med att träna lärjungar som sedan tränar sina egna lärjungar. Därför har vi ordnat träningar på lördagar den här terminen. Vi har haft en träning i hur man arbetar med barn i kyrkan och även med deras familjer.

Children and Family Ministries Training

Vi har även haft en dag med träning/forum för alla lokala ledare och volontärer i outreach i olika slumområden i Antipolo i vår partnerkyrka Faith Christian Fellowship. Det var en fin dag då vi kunde lära mer och dela med varandra om ideer, planer, dela svårigheter och utmaningar och be för varandra.

Sitio Forum

Förra veckan hade vi en missionsträning i samarbete med det Filippinska missions rådet. Vi bjöd in människor från olika kyrkor och organisationer som ville lära sig mer om mission. Det var också som en förberedelse för våra framtida missionsprojekt i Small Steps for Change senare i år och för att bjuda in fler att vara med.

Be gärna för alla som kom till våra träningar att de ska använda vad de har lärt sig där de är.


Just nu när vi skriver detta har vi fått förbud att gå ut på obestämd tid, minst en månad, pga Coronaviruset som är ett problem i hela världen. Förra veckan var de första fallen av det i Metro Manila och nu är det runt 140 som är sjuka. Därför förbjöd presidenten att träffa människor i grupper med mer än 25 personer och alla skolor stängdes i förebyggande syfte omedelbart. Nu har karantänen blivit strängare och alla som bor i hela Luzon (norra delen av Filippinerna) får inte gå ut. Alla skolor är stängda, köpcenter är stängda, alla måste jobba hemifrån, förutom sjukvårdspersonal, poliser, militärer m.m. Det är fullt med militärer ute som kontrollerar att ingen går ut om man inte har en speciell orsak för det. Det känns väldigt jobbigt att inte kunna gå ut från lägenheten på minst en månad, men vi undrar hur detta kommer drabba de fattiga i Manila som redan har det svårt och behöver sin dagliga lön för att ha mat. Vi ber för dem och vi får lita på Gud som alltid är i kontroll, hjälper och skyddar oss. Vi tänker också på er i Sverige och i hela världen och ber för varandra.

Psaltaren 91:1-2

Under den Högstes beskydd

91  Den som sitter
        under den Högstes beskydd
    och vilar
        under den Allsmäktiges skugga,
han säger till Herren:
    “Min tillflykt och min borg,
        min Gud som jag litar på.”

Tack för att ni har läst vårt nyhetsbrev! Tack för all uppmuntran, stöd på olika sätt och bön, det betyder mycket för oss och ni är också en viktig del i arbetet, tillsammans gör vi det möjligt!

Hälsningar familjen Dalisay

Nyhetsbrev December 2019 – Mars 2020
Märkt på:    

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *