Hoppas ni mår bra!
Här kommer ett nyhetsbrev från oss i Filippinerna där vi berättar lite vad som hänt senaste tiden.
I Filippinerna börjar jultiden redan i September. Alla månader som slutar på Ber kallas för jultid. Det är då man börjar juldekorera och klä julgranen och man börjar även att ha julfester och det är den kallaste årstiden.
Nu i December kommer vi ha flera julfester i kyrkan för att ge speciellt barnen och ungdomarna och deras familjer ett speciellt julfirande. Det är inte självklart att ha råd med extra kostnader för julmat och julklappar under jultiden.  Vi kommer att ge alla barnen en varsin julklapp och familjerna kommer få ett julmatspaket så de också kan ha ett speciellt firande med sina familjer. Julen handlar inte om presenterna, men det handlar om att ge för att fira Jesus födelsedag. Det är ett bra tillfälle att visa människorna i området att de är älskade av en frälsare som kom som ett nyfött barn för dem.


December har vi börjat med att ordna julbazarer i kyrkan som vi samarbetar med. Vi vill genom detta ge möjlighet till kvinnorna i sparandegruppen att sälja sina produkter som riskakor m.m. för att ge dem inkomst att försörja sin familj. Försäljningen går bra och  det är många som köper. Be gärna för kvinnorna som är med i det här projektet.


När vi hade invigningsfesten i Augusti i Sverige delade vi ett böneämne som vi bad för att vi skulle kunna börja med ministry på en gymnasieskola i Antipolo. Gud svarar vår bön och öppnar dörren för ministry där. Nu har vi plötsligt fått förfrågan av en lärare som jobbar där ifall vi kan ha ett evangelististiskt program i hennes klass i Januari 2020. I de kommunala skolorna i Filippinerna har en lärare hand om en klass som har 60 studenter. Eleverna som går i hennes klass är inte troende. Så detta är en bra möjlighet att dela om vår tro och hoppet vi har i Jesus. Vi hoppas att genom detta kunna fortsätta starta ett ministry för att nå ut på denna skolan regelbundet i framtiden. Be gärna för detta.


I slutet av Oktober ordnade vi ett ungdomsläger. Lägret hette “Next Generation of Leaders.” Och hade temat ”Steward Leadership,” som innebär träning i ledarskap, mission m.m. Syftet med lägret var att lära känna varandra mer, få vara i naturen och ha roligt tillsammans. Och att inspirera ungdomarna att använda sina liv till att tjäna Gud och följa hans plan för dem och att inspirera dem att nå ut till människorna i sina områden. Vi vill träna ungdomar att bli den nästa generationen av ansvarsfulla ledare. Det var ett mycket lyckat läger, ungdomarna hade jätteroligt och är ivriga att fortsätta träffas regelbundet och göra ministry tillsammans. Det var ungdomar från 2 av de lokala outreaches och även några av ALS-studenterna (Alternative Learning System). Vi kommer att starta en ungdomsgrupp från detta och träna dem i olika ministry. Be gärna för ungdomarna att de ska fortsätta växa i sin tro och att de ska fortsätta att träffas i en ungdomsgrupp och tränas mer i ministry.


I mitten av November firade vi kyrkan i Inarawan ett års jubileum.  Kyrkan startade för mer än ett år sedan med bibelstudier i hemmen, men det var för ett år sedan vi hade den första gudstjänsten i tältkyrkan. Vi tackar Gud för allt han har gjort senaste året. Vi hade en gudstjänst då vi hade bjudit in många människor och firade med speciella uppträdanden av barnen och ungdomarna. Vi hade speciell mat som vi bjöd på. Det var många extra besökare som också kom som t.ex. representanter för Skolverket för att hälsa på ALS studenterna, ALS studenternas föräldrar och barnens föräldrar m.m. Be gärna för kyrkan att den ska fortsätta växa och nå ut i området i Inarawan.

God jul och Gott nytt år!

3 reaktion på “God jul och Gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *